Deschiderea Minții: Cum să Descoperi Posibilități Noi în Viața Ta

 
 

Viața noastră este plină de opțiuni, iar fiecare decizie pe care o luăm deschide noi uși către potențiale neexplorate.

Deși pare simplu în teorie, uneori suntem limitați de gândirea noastră rigidă - “trebuie să investesc mult ca să ajung acolo”, “am nevoie de un partener pentru asta”,”sunt sigur că voi eșua, la fel ca și până acum” etc. - și de fricile adânc înrădăcinate, - “nu pot”, “nu voi reuși”, “nimeni nu dorește ce am eu de oferit” etc.

Totuși, adevărata abundență se află dincolo de limitele pe care ni le impunem, ele nu depind în niciun fel de gândurile noastre limitative.

Când privim lumea cu ochi deschiși, realizăm că există mereu mai multe posibilități decât ne-am imaginat inițial. Fiecare alegere pe care o facem deschide porți către drumuri neașteptate și soluții ingenioase. Dar de ce ne este atât de greu să vedem aceste alternative?


"Să vezi lucrurile așa cum sunt cu adevărat, nu așa cum crezi că sunt sau cum ți s-a spus că ar trebui să fie, este primul pas spre eliberarea ta de la limitările pe care ți le-ai impus."

- Vernon Howard


Unul dintre factorii principali care ne împiedică să explorăm abundența posibilităților este atașamentul nostru la așteptările rigide și la fricile noastre profunde.

Așteptările preconcepute despre cum ar trebui să decurgă lucrurile și fricile legate de trecut ne îngustează perspectiva, ne frustrează și ne reduc libertatea de a acționa în mod liber.

Atunci când reușim să ne eliberăm de aceste constrângeri mentale, putem începe să vedem mai multe posibilități și soluții. În acest fel, suntem în măsură să ne extindem orizonturile și să explorăm noi căi.

Cu toate acestea, atunci când ne eliberăm de constrângerile mentale și de fricile noastre, descoperim un întreg univers de oportunități care ne stau la îndemână.

Înlocuind temerile cu recunoștință și curaj iar așteptările preconcepute cu o atitudine de deschidere și non-judecată, ne deschidem mintea către noi orizonturi și ne permitem să explorăm noi abordări în viața noastră.

Prin urmare, secretul pentru a găsi posibilități noi este să fim deschiși, recunoscători, curajoși și conștienți.

Dar abundența posibilităților nu se limitează doar la viitor. Este important să ne ancorăm în prezent și să fim conștienți de momentul prezent.

Atunci când suntem mai conștienți în prezent, avem capacitatea de a observa mai multe oportunități care ne apar în cale. Fiecare moment devine un prilej de a descoperi noi căi și de a ne îmbogăți experiența de viață, prezent de prezent.

O atitudine de deschidere și recunoștință deschide uși către oportunități noi și neașteptate.
— Paulo Coelho

Atunci când ne îndepărtăm de fricile noastre și de așteptările preconcepute și ne deschidem mințile și inimile către infinitul posibilităților, descoperim că lumea este plină de oportunități nelimitate, iar noi suntem o parte indispensabilă din ea.


Iată un exercițiu Practic:

Pasul 1: Reflectați asupra Așteptărilor și Temerilor Dvs.

Luați câteva momente pentru a vă gândi la așteptările dvs. cu privire la viitor și la temerile dvs. legate de trecut. Scrieți-le pe o foaie de hârtie sau în jurnalul dvs. de reflecție pentru a le clarifica.

Pasul 2: Examinarea Așteptărilor și Temerilor

Analizați cu atenție așteptările și temerile dvs. și încercați să înțelegeți cum vă pot influența percepția despre posibilități în viața dvs. Întrebați-vă: Cum mă pot bloca aceste așteptări și temeri să văd posibilitățile din jurul meu?

Pasul 3: Recalibrarea Așteptărilor și Temerilor

Alegeți să vă recalibrați așteptările despre viitor și să gestionați temerile legate de trecut folosind recunoștința în momentul prezent. Încercați să vă schimbați perspectiva și să priviți lucrurile cu o minte deschisă și un inimă curajoasă.

Pasul 4: Practicarea Prezenței și Relaxării

Alegeți să trăiți în prezent și să practicați starea de relaxare și acceptare a momentului prezent.

Focalizați-vă atenția asupra respirației și încercați să lăsați grijile și preocupările să se estompeze.

Pasul 5: Explorarea Oportunităților

Fiți deschiși și receptivi la oportunitățile care vă apar în viață. Încercați să vedeți fiecare moment ca pe o nouă oportunitate de a descoperi abundența posibilităților.

Pasul 6: Reflectarea și Învățarea

După ce ați parcurs exercițiul, luați câteva momente pentru a reflecta asupra experienței dvs.

Înregistrați gândurile și observațiile dvs. în jurnalul dvs. de reflecție. Repetați până devine un obicei, pentru o stare plină de sincronicități.



 

Salut!

Eu sunt Robert Bauer. Dacă ai venit pentru evaluare și ghidare psihoterapeutică, atunci ești in locul potrivit.

Cursul de Asociere de Stări: Modul Relaxare
Quick View
Cursul de Asociere de Stări: Modul Relaxare

Acest curs de asociere de stări presupune învățarea și aplicarea tehnicilor și strategiilor care facilitează trecerea rapidă și conștientă în diferite stări emoționale și mentale, în special starea de relaxare. Acest curs îți oferă instrumente practice pentru a putea asocia stări pozitive, cum ar fi calmul, liniștea, bucuria sau motivația, în diverse situații și contexte din viața ta.

În timpul cursului, vei învăța despre importanța și beneficiile asocierii de stări, precum și despre tehnicile specifice folosite pentru a obține această asociere. Aceste tehnici pot include exerciții de respirație, vizualizare creativă, autosugestie, meditație sau hipnoză, printre altele. Vei învăța cum să îți controlezi și să îți modulezi propria stare emoțională și mentală în mod conștient, pentru a-ți spori bunăstarea și atinge obiectivele personale.

Desfășurare:  10 Module + 2 Ședințe Psihoterapie ( 10 + 2 întâlniri de ~1h:30m); Locație: Online 
Cursul include suport continu pe o perioadă de 3 luni.

Add To Cart
 
 
 

IMPARTASESTE BUNA STARE!

Cunosti pe cineva care ar putea beneficia de pe urma articolului? Impartaseste-l cu ei: